2010.04.25. 07:14
Saltimbocca
Hozzávalók: 170 dk borjúkaraj (v. sertés szűzpecsenye), 8 szelet pármai sonka (v. hajszálvékonyra szeletelt főtt, füstölt sonka), 1-1 sárga és zöld húsú paprika, 8 ek. Marsala (v. tokaji aszú), 7 dk vaj (v. margarin), 2 ek olívaolaj, zsályalevél, só, bors.
Elkészítése: A kicsumázott, megmosott, paprikát kockára vágjuk. A hús kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre 1-1 szelet sonkát és 2-2 zsályalevelet fektetünk. Fogvájóval megtűzzük. Forró olajon megpároljuk a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben megforrósítjuk a 3 dk vajat. A hússzeleteket először a sonkás, majd a másik oldalukon 2-2 percig sütjük. Serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük borral, belekeverjük a maradék vajat. Jól megfűszerezzük és felforraljuk. Mártással leöntve, paprikakocka körettel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 470 kall
Szólj hozzá!
Címkék: olasz borjúból
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.