Eddy60 2010.04.25. 07:14

Saltimbocca

Hozzávalók: 170 dk borjúkaraj (v. sertés szűzpecsenye), 8 szelet pármai sonka (v. hajszálvékonyra szeletelt főtt, füstölt sonka), 1-1 sárga és zöld húsú paprika, 8 ek. Marsala (v. tokaji aszú), 7 dk vaj (v. margarin), 2 ek olívaolaj, zsályalevél, só, bors.

Elkészítése: A kicsumázott, megmosott, paprikát kockára vágjuk. A hús kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre 1-1 szelet sonkát és 2-2 zsályalevelet fektetünk. Fogvájóval megtűzzük. Forró olajon megpároljuk a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben megforrósítjuk a 3 dk vajat. A hússzeleteket először a sonkás, majd a másik oldalukon 2-2 percig sütjük. Serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük borral, belekeverjük a maradék vajat. Jól megfűszerezzük és felforraljuk. Mártással leöntve, paprikakocka körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Energiatartalom: 470 kall

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr581949350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása