Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 300 g sonka vagy maradék főtt füstölt hús, 80 g vaj, 1 dl tejföl, 3 tojás, só.

Elkészítése: A megfőtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, és jól összedolgozzuk a 3 felvert tojással meg a vajjal. Egy tortaformát kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, az aljára egy réteg tésztát terítünk, megszórjuk apróra vágott sonkával, meglocsoljuk tejföllel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzá-valókból tart. Az utolsó réteg tésztát meglocsoljuk tejföllel, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr351358737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása