2009.08.22. 08:06
Sonkás burgonyafelfújt
Hozzávalók: 750 g főtt, áttört burgonya, 300 g sonka vagy maradék főtt füstölt hús, 80 g vaj, 1 dl tejföl, 3 tojás, só.
Elkészítése: A megfőtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, és jól összedolgozzuk a 3 felvert tojással meg a vajjal. Egy tortaformát kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, az aljára egy réteg tésztát terítünk, megszórjuk apróra vágott sonkával, meglocsoljuk tejföllel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzá-valókból tart. Az utolsó réteg tésztát meglocsoljuk tejföllel, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.