2009.08.22. 08:03
Őzgerinc burgonyatésztából
Hozzávalók: 150 g főtt, megreszelt burgonya, 80 g darás liszt, 300 g porcukor, 150 g dió, 3 tojás, 50 g csokoládé, 1 evőkanál rum, 1/2 csomag sütőpor.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, hidegen meghámozzuk, és megreszeljük. Hozzáadjuk az őrölt diót, a cukrot, a 3 felvert tojást, a rumot, és jól kikeverjük. Végül hozzávegyítjük a sütőporral meg a reszelt csokoládéval összekevert lisztet. A tésztát kikent, kilisztezett őzgerincformába simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral. A szeleteket gyümölcsízzel össze is ragaszthatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.