Hozzávalók: 200 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj vagy margarin, 400 g darás liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 20 g élesztő, 3 dl tej, lekvár.

Elkészítése: A megszitált liszthez hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a vaníliás cukrot, a tejben elmorzsolt élesztőt, az olvasztott vajat meg a tojást, jól kidolgozzuk, és meleg helyen kelni hagyjuk. A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és négyzetekre vágjuk. A négyzetek csücskeit kissé megnyújtjuk, a közepükre egy kiskanál lekvárt teszünk, és a két-két szemben levő csücsküket összetapasztjuk. Kikent sütőlemezre rakjuk, egy kis ideig kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással, és erős lángon megsütjük. A megsült batyukat meghintjük porcukorral. Töltelékként mákot, diót, túrót vagy almát is használhatunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr151358703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása