2009.08.01. 13:09
Burgonyás rizsfelfújt
Hozzávalók: 150 g főtt, áttört burgonya, 500 g rizs, 100 g vaj, 200 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 l tej, só, 50 g mazsola.
Elkészítése: A megtisztított rizst enyhén sós tejben félpuhára főzzük. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral meg a 4 tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát, a mazsolát, és jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a rizst meg a tojások keményre vert habját, a masszát kikent, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Kompóttal vagy gyümölcslével leöntve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.