Hozzávalók: 220 g sima liszt, 100 g zsír, 50 g vaj, 6 dl tej, 3 tojás, só.

A töltelékhez: 600 g burgonya, 300 g túró, 60 g vaj, 1 tojás, só.

Elkészítése: A 1/2 l tejből, a 2 tojásból és a lisztből egy kevés sóval palacsintatésztát keverünk, egy kis ideig állni hagyjuk, majd kizsírozott, felforrósított palacsintasütőben palacsintát sütünk belőle. A héjában főtt burgonyát kockára vágjuk, és vajon megpirítjuk, a túrót áttörjük, és elkeverjük a sóval meg a tojással. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, az aljára egy palacsintát terítünk, az-tán egy réteg burgonyát, és egy túróréteget rakunk rá, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd ismét egy palacsinta következik. Így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, végül a tetejét befedjük az utolsó palacsintával. Meglocsoljuk a maradék vajjal, ráöntjük a tojással elhabart tejet, megnyomkodjuk, hogy a tej meg a vaj jól átjárja, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Forrón, barackkompóttal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr311354316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása