2009.07.18. 18:03
Pirított sztrapacska savanyú káposztával és burgonyával
Hozzávalók: 500 g nyers burgonya, 500 g héjában főtt burgonya, 200 g savanyú káposzta, 50 g füstölt szalonna, 50 g zsír, 200 g sima liszt, 100 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát megreszeljük, megsózzuk, és összekeverjük a liszttel. A tésztát galuskaszaggatóval lobogó vízbe szaggatjuk, átforraljuk, és szűrőkanállal tálba szedjük. A zsírban kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, üvegesre fonnyasztjuk benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az összeaprított savanyú káposztát, és megpirítjuk. Végül összekeverjük a kifőtt sztrapacskával, a héjában főtt, apró kockára vágott burgonyával, megsózzuk, megborsozzuk, és még egyszer enyhén lepirítjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.