Hozzávalók: 1 kg burgonya, 400 g sertés- Vagy marhaszív, 50 g zsír, 80 g vaj, 2 dl tej, 2 tojás, 50 g hagyma, só, 1 kávéskanál pirospaprika, törött bors.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, leöntjük a forró tejjel meg az olvasztott vajjal, hozzáadjuk a 2 tojást, és simára keverjük. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a megmosott, fölszeletelt sertés- vagy marhaszívet, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt, időn-ként forró vízzel meglocsolgatva, puhára pároljuk. A megpárolt szívet megdaráljuk, és a főzőlevével kissé felhígítjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belesimítjuk a kása egyik felét, ráterítjük a megdarált szívet, és befedjük a kása másik felével. A tetejét meglocsoljuk vajjal, és forró sütőben megsütjük. A párolt szív maradék levével tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr641347945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása