2009.06.21. 09:46
Póréhagymás burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g póréhagyma, 80 g zsír, 20 g vaj, 1 dl tejszín vagy tej, só, törött bors.
Elkészítése: A megtisztított és megmosott burgonyát negyedekre vágjuk, a megmosott póréhagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. Amikor a vize elfő, a póréhagymát kivesszük, és apróra vágjuk. A burgonyát megtörjük, hozzáadjuk a tejszínt meg a hideg vajat, és jól kikeverjük. A kész kását tálba rakjuk, és megszórjuk az összevágott póréhagymával.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.