Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g gomba, 80 g zsír, 30 g vaj, 2,5 dl tej, 2 tojás, 80 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott és fölszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, rásimítjuk a meg-párolt gombát, és betakarjuk a burgonya másik felével. A tetejére vajdarabokat rakunk, és félig megsütjük. Végül ráöntjük a 2 tojással elhabart tejet, visszatoljuk a sütőbe, és világosra pirítjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr391345277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása