2009.06.21. 08:09
Borsóval és szalonnával sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g főtt, áttört borsó, 80 g füstölt szalonna, 80 g zsír, 1 kanál zsemle-morzsa, 80 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk és megpirítjuk. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és összekeverjük az áttört borsóval. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonya felét, rásimítjuk a borsót, megsózzuk, betakarjuk a burgonya másik felével, s forró sütőben megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.