Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g főtt, áttört borsó, 80 g füstölt szalonna, 80 g zsír, 1 kanál zsemle-morzsa, 80 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk és megpirítjuk. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és összekeverjük az áttört borsóval. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonya felét, rásimítjuk a borsót, megsózzuk, betakarjuk a burgonya másik felével, s forró sütőben megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr71345183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása