Hozzávalók: 300 g burgonya, 80 g friss vagy 20 g szárított gomba, 30 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 1 tojás, 1,25 l víz, 30 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, 1 kávéskanál pirospaprika, majoránna, köménymag, törött bors.

Elkészítése: A megtisztított burgonyát megmossuk, és kockára vágjuk. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a zsírjában megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát meg a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Felöntjük forró vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a megmosott, összeaprított gombát, majoránnával, őrölt köménymaggal meg törött borssal ízesítjük, és tovább főzzük. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, beleöntjük a levesbe, és jól átforraljuk. A kész levesbe belecsurgatjuk a felvert tojást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr281342810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása