Eddy60 2009.05.31. 14:30

Sajtos burgonyaleves

Hozzávalók: 300 g burgonya, 100 g reszelt sajt, 20 g vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1,25 l marhahúsleves vagy húsleveskockából főtt leves, zöldpetrezselyem, só, törött bors, szerecsendió.

Elkészítése: A húslevesben, vagy a leveskockából főzött levesben, megfőzzük a megtisztított, megmosott és fölszeletelt burgonyát. A megfőtt burgonyát áttörjük, és visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a friss, hideg vajat, ízlés szerint megsózzuk, törött borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot meg a tejfölben elhabart tojássárgáját, és apróra vágott zöld-petrezselyemmel ízesítjük. Pirított zsemlekockával is tálalhatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr521342778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása