2009.05.31. 14:30
Sajtos burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 100 g reszelt sajt, 20 g vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1,25 l marhahúsleves vagy húsleveskockából főtt leves, zöldpetrezselyem, só, törött bors, szerecsendió.
Elkészítése: A húslevesben, vagy a leveskockából főzött levesben, megfőzzük a megtisztított, megmosott és fölszeletelt burgonyát. A megfőtt burgonyát áttörjük, és visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a friss, hideg vajat, ízlés szerint megsózzuk, törött borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot meg a tejfölben elhabart tojássárgáját, és apróra vágott zöld-petrezselyemmel ízesítjük. Pirított zsemlekockával is tálalhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.