2009.05.31. 14:16
Fokhagymás burgonyaleves
Hozzávalók: 200 g burgonya, 40 g zsír, 1,25 l víz, 2 gerezd fokhagyma, só, majoránna.
Elkészítése: A megtisztított burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A fokhagymát a sóval eldörzsöljük, belekeverjük a zsírba, egy kevés majoránnával fűszerezzük, és felöntjük a burgonya főzőlevével. A leszűrt burgonyát megtörjük, visszatesszük a levesbe és átforraljuk.
Pirított kenyérrel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.