2009.05.09. 01:16
Karfiolfőzelék
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 1 kiló karfiol, 6 deka vaj, 6 deka liszt, só, egy kis csomó zöldpetrezselyem, 2 deci édes tejföl.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szétszedjük és annyi vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, a 6 deka vajból, valamint a 6 deka lisztből világos rántást készítünk. Finomra vágva hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is, feleresztjük a karfiol levével. Végül a 2 deci tejfölt is belekeverjük. Ha nem lenne édes tejfölünk, helyette tejszínt adunk hozzá.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.