Eddy60 2009.05.09. 01:10

Finomfozelék III.

 

Hozzávalók: 90 dkg sárgarépa, 80 dkg petrezselyemgyökér, 50 dkg karalábé, 50 dkg kelvirág, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg zsír, 15 dkg liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 6 dkg cukor, 3 dl tej, 3 dkg só,                       

Javasolt folyadékmennyiség (csontléből) 3 l                      

Csontléhez: 50 dkg sertéscsont, 30 dkg sárgarépa, 25 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg zellergumó,                       

Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l

Elkészítése: A megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, beáztatjuk, és megmossuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A konzerv zöldborsót leszűrjük, és ha szükséges jól lemossuk. A kockákra vágott zöldségeket, a karalábét, a kelvirágot kellő nagyságú lábasba helyezzük. Annyi csontlét vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. A konzerv zöldborsót a puhára főzött zöldségekhez, karalábéhoz, kelvirághoz adjuk. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hideg vízzel felengedjük. A rántást habverővel simára keverjük, a főzelékhez adjuk. Felforraljuk, tejet adunk hozzá. Sóval és cukorral ízesítjük. A főzeléket óvatosan kevergetve, mérsékelt tűzön lassan kiforraljuk. Jó ízt ad a főzeléknek, ha a végén vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

               

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr141338276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása