2009.05.09. 01:06
Édes-káposztafőzelék
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 70-80 deka káposzta, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, só, töröttbors, 30-40 deka sertésfejhús,1 deci tejföl.
Elkészítése: A megtisztított káposztát ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és forró vízben a nyers sertéshússal együtt puhára főzzük. Elkészítjük a rántást: 6 deka felhevített zsírba tesszük a 4 deka lisztet, megpirítjuk és elkeverjük a 6 deka reszelt vöröshagymával és kevés borssal, feleresztjük egy kis hideg vízzel, és a káposztához keverve, az ételt felforraljuk. Tejföllel ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.