Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 70-80 deka káposzta, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, só, töröttbors, 30-40 deka sertésfejhús,1 deci tejföl.

Elkészítése: A megtisztított káposztát ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és forró vízben a nyers sertéshússal együtt puhára főzzük. Elkészítjük a rántást: 6 deka felhevített zsírba tesszük a 4 deka lisztet, megpirítjuk és elkeverjük a 6 deka reszelt vöröshagymával és kevés borssal, feleresztjük egy kis hideg vízzel, és a káposztához keverve, az ételt felforraljuk. Tejföllel ízesítjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr201337802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása