2009.05.09. 01:04
Burgonyafőzelék II.
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 50 deka burgonya, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, 1 babérlevél, só, kevés ecet, egy kevés édespaprika.
Elkészítése: A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk és jól megmossuk, majd a babérlevéllel és annyi vízzel tesszük fel főni, hogy elfedje. Sóval ízesítjük és elkészítjük a következő rántást:
Felhevítjük a zsírban elkevert lisztet, és ha már pirulni kezd, beletesszük a reszelt vöröshagymát és az édespaprikát.
Ezután kevés hideg vízzel feleresztjük, a burgonyához keverjük és felforraljuk.
Felfőzés után ízlés szerint ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.