Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 50 deka burgonya, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, 1 babérlevél, só, kevés ecet, egy kevés édespaprika.

Elkészítése: A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk és jól megmossuk, majd a babérlevéllel és annyi vízzel tesszük fel főni, hogy elfedje. Sóval ízesítjük és elkészítjük a következő rántást:

Felhevítjük a zsírban elkevert lisztet, és ha már pirulni kezd, beletesszük a reszelt vöröshagymát és az édespaprikát.

Ezután kevés hideg vízzel feleresztjük, a burgonyához keverjük és felforraljuk.

Felfőzés után ízlés szerint ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr771337737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása