2010.03.19. 08:29
Cseh gombóc (knédli)
Hozzávalók: 2 db. Zsemle, 2 evőkanál zsiradék (lehetőleg vaj), 1/2 l tej, néhány evőkanál liszt, egy kávéskanál só.
Elkészítése: A zsemléket kis kockákra feldaraboljuk, majd két evőkanál zsiradékban világosra pirítjuk. Ezt követően felöntjük annyi tejjel, hogy a zsemléket elfedje, és egy óra hosszat pihenni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívja magát tejjel. Ha szükséges még öntünk hozzá tejet, amennyit csak fel tud szívni. Ezt követően megsózzuk, majd a liszttel, galuska sűrűségű tésztát keverünk belőle. Ezt követően egy konyharuhát kivajazunk, majd a kapott tésztát kitesszük a konyharuhára, kenyéralakúra formázzuk és becsavarjuk. A konyharuha két végét szorosan elkötjük, és erősen forrásban lévő sós vízben kb.30-40 percig főzzük. Ha elkészült, melegen kibontjuk, majd éles késsel fogyasztás előtt szeleteljük.
Szólj hozzá!
Címkék: köret
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.