Hozzávalók: 60 dkg fejes káposzta, 30-35 dkg sárgarépa, 1 evőkanál só, 3 dl kész majonéz, fél csokor petrezselyem, 1 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 kiskanál méz, 1 púpozott mokkáskanál ecetes torma (esetleg frissen forrázott, reszelt).

Elkészítése: A káposztát meg a sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra metéljük. Tálba szórva megsózzuk, és többször megforgatva 1 órán át pihentetjük. Utána hideg vízzel leöblítjük - ehhez a Tupper - ware szűrőt is használhatjuk -, jól kinyomkodjuk, majd a majonézzel összekeverjük. Fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, végül a mézzel meg a tormával kellemesen pikánsra ízesítjük. Légmentesen lezárva, hűtőszekrényben 4-5 napig is eláll.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr951823485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása