Hozzávalók: 1800 g vaddisznó színhús, 3 dl vörösbor, 3 dl víz, só, ecet egész bors, 200 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma, 2 dl babérlevél, citromhéj, céklasaláta.

Elkészítése: A vaddisznóhúst jól megmossuk, majd a fenti anyagokkal lassú tűzön, fedő alatt, rövid lében pároljuk, közben vörösbort töltögetünk alá. Ha megpuhult, vékony szeletekre vágva azon forrón tálra rendezzük, és leszűrt levét ráöntjük. A tál szélét rakjuk körbe zöld babérlevelekkel, kissé beljebb, a levelet félig eltakarva, tegyünk szép, vörös, ecetes céklát, és a hússzeletekre végig egy sor karikára vágott sárgarépát. Csipkeízt adunk mellé külön, esetleg ribizlibefőttet és ecetes tormát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr161741228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása