Hozzávalók: 60 dkg marhafartő, 4-5 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, 10 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, néhány szem egész bors, 1 babérlevél egy kávéskanál mustár, egy pici cukor, ecet és só, 1/2 citrom

Elkészítése: a megmosott húst vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük és megsózzuk. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a szalonnabőrkét, a karikára vágott zöldséget, hagymát, borsot, babérlevelet és a citrom vékonyan levágott héjat. Néhány percig pirítjuk, akkor beletesszük a húst, és együtt pirítjuk. Ha már a hús is szépen megpirult, feleresztjük 1/2 liter vízzel. Öntünk rá egy evőkanál ecetet, és fedő alatt pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig kevés vizet öntünk utána. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, a levébe öntjük a liszttel elhabart tejfölt, ízesítjük citromlével, mustárral, cukorra, és gyakran kevergetve kb. 10 percig forraljuk, utána szitán átnyomjuk (vagy kézi mixerrel pépesítjük, előtte kivéve a babérlevelet, szalonnabőrt, citromhéjat)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131721086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása