Hozzávalók: 380 g burgonya, 100 g zsír, 20 g vaj, 100 g sima liszt, 1 tojás, só, lekvár, vaníliás cukor a megszóráshoz.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a sót, a lisztet, a vajat meg a tojást, és összegyúrjuk. A…

Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj, 200 g búzadara, pirított zsemlemorzsa, tej, 2 tojás, só.A töltelékhez: 60 g zsír, 100 g zsemlemorzsa, 100 g hagyma.Elkészítése: A búzadarából, tojásból, vajból és a langyos, áttört burgonyából egy kevés sóval tésztát…

Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 30 g zsír, 150 g darás liszt, 1 zsemle, 1 Tojás, só.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, megsózzuk, összegyúrjuk a liszttel meg a tojással. A zsemlét kockára vágjuk, zsírban megpirítjuk, és beledolgozzuk a…

Hozzávalók: 1 kg főtt, áttört burgonya, 30 g zsír, 100 g burgonyaliszt, 120 g búzadara, 3 zsemle, 1-2 tojás, só, 1/2 csomag sütőpor.Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, megsózzuk és a burgonyaliszttel, búza-darával, tojással és sütőporral…

Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 300 g virsli, 100 g zsír, 30 g vaj, 150 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.Elkészítése: A búzadarát összedolgozzuk a héjában főtt, áttört forró burgonyával. Mikor kihűlt, megsózzuk, és a tojással, vajjal, liszttel tésztát gyúrunk…

Eddy60 2009.07.25. 11:06

Túrós sztrapacska

Elkészítése: Ugyanúgy készítjük, mint a juhtúrós sztrapacskát, csak juhtúró helyett 300 g áttört túróval szórjuk meg, és a zsír meg a szalonnapörc helyett 150 g olvasztott vajjal locsoljuk meg. 

Hozzávalók: 220 g sima liszt, 100 g zsír, 50 g vaj, 6 dl tej, 3 tojás, só.A töltelékhez: 600 g burgonya, 300 g túró, 60 g vaj, 1 tojás, só.Elkészítése: A 1/2 l tejből, a 2 tojásból és a lisztből egy kevés sóval palacsintatésztát keverünk, egy kis ideig állni hagyjuk, majd…

Hozzávalók: 750 g nyers burgonya, 250 g főtt, áttört burgonya, 100 g füstölt szalonna vagy zsír, sima liszt, 1 tojás, só, törött bors, 80 g hagyma.A töltelékhez: 200 g füstölt hús, 50 g tepertő, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors.Elkészítése: A nyers burgonyát meghámozzuk,…

Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj, 180 g darás liszt, 1 tojás.A töltelékhez: 300 g főtt füstölt hús, 20 g zsír, 1 tojás, 50 g hagyma, só.Elkészítése: A langyos burgonyát megsózzuk, és a liszttel, a tojással meg a vajjal jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett…

Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 300 g tepertő, 40 g vaj, 100 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só, egy késhegynyi sütőpor.Elkészítése: A lisztet, búzadarát, vajat, tojást, sütőport és sót összegyúrjuk a főtt, áttört, kihűlt burgonyával. A tésztából liszttel…

Hozzávalók: 750 g burgonya, 120 g vaj, 300 g darás liszt, 1 tojás, só, 150 g szilvalekvár, 100 g mák és 100 g porcukor a megszóráshoz.Elkészítése: A héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a liszttel meg a tojással sima tésztát gyúrunk belőle. Cipókra…

süti beállítások módosítása