Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 300 g virsli, 100 g zsír, 30 g vaj, 150 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.

Elkészítése: A búzadarát összedolgozzuk a héjában főtt, áttört forró burgonyával. Mikor kihűlt, megsózzuk, és a tojással, vajjal, liszttel tésztát gyúrunk belőle. Liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, téglalap-okra vágjuk, és minden téglalapba egy fél virslit göngyölünk. A tészta széleit lenyomkodjuk, kis hengereket formálunk belőle, és forró zsírban világospirosra sütjük. Főzelékekhez tálaljuk. Sós vízben kifőzve, paradicsommártás illik hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr321354323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása