Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 300 g tepertő, 40 g vaj, 100 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só, egy késhegynyi sütőpor.

Elkészítése: A lisztet, búzadarát, vajat, tojást, sütőport és sót összegyúrjuk a főtt, áttört, kihűlt burgonyával. A tésztából liszttel meghintett gyúródeszkán hengert formálunk, fölszeleteljük, és minden szeletből egy téglalapot nyújtunk. Megtöltjük az összeaprított, megsózott tepertővel, és kis rudakat formálunk belőle. Lobogó sós vízben kb. 15 percig főzzük. Mártásokhoz vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr171354311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása