2009.07.25. 11:11
Zsírban sült burgonyás derelye
Hozzávalók: 380 g burgonya, 100 g zsír, 20 g vaj, 100 g sima liszt, 1 tojás, só, lekvár, vaníliás cukor a megszóráshoz.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a sót, a lisztet, a vajat meg a tojást, és összegyúrjuk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, az egyik felére kb. 3 cm-es közökben kis lekvárhalmokat rakunk, beborítjuk a tészta másik felével, a közöket lenyomkodjuk, és derelyemetszővel négyzetekre vágjuk. A derelyét forró zsírban mindkét felén ropogósra sütjük. Vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.