/ 4 főre /

Hozzávalók: 70 dkg borjú diója, 15 dkg vegyes zöldség / répa, cukkíni, zöldpaprika /, 8 dkg vaj, 6 dkg liszt,1 dl száraz fehérbor,1 dl húsleves kockából, 2 ek. citromlé, 1 mk. citromhéj, fél cs. vágott petrezselyem, só, bors.

Elkészítése: A húst egyenlő nagyságúra vágjuk, kiveregetjük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd serpenyőben a felhevített vajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát, majd kivesszük egy lábasba. A vajra a maradék lisztet rászórjuk, felengedjük a húslevessel, csomómentesre keverjük, felforraljuk, és a húsra öntjük, ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal, majd mérsékelt tűzön pároljuk, amikor majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a bort és a citromlevet, Amikor elkészült, egy tálon elrendezzük a húst, tetejére tesszük a zöldséges mártást, meghintjük petrezselyemmel.

Párolt rizs illik hozzá.

Édességnek szerintem vegyes gyümölcsből készült salátát kínálj, ha még marad hely a pocitokban. Vagy kapható fagyitorta /Vienetta/ egy kis habbal díszítve, elég laktató.

Energiatartalom: 461 kcal tartalmaz

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr631507274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása