2009.09.19. 17:23
Francia borjúragu
Hozzávalók: 60 dkg borjúcomb, 4 dkg liszt, 8 dkg zsír, 1 dl rosé bor, 2 dkg paradicsompüré, 12 dkg sárgarépa, 12 dkg gyökér, 3 dkg zellergumó, 8 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld, 60 dkg burgonya, 3 dl olaj, só, őrölt bors.
Elkészítése: A borjúhúst 2-3 dkg-os kockákra vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, kevés zsíron hirtelen megpirítjuk, kevés liszttel megszórjuk. Jól átforgatjuk, majd egy lábasba átrakjuk. Zsírjából pecsenyelevet készítünk. A paradicsompürét rozsdabarnára hevítjük, liszttel tovább pirítjuk. Csontlével fölengedjük, jól kiforraljuk, sóval ízesítjük, és rászűrjük a megpirított húsokra, fedő alatt pároljuk. Közben a sárgarépából, gyökérből, zellergumóból 1x1 cm-es kockákat vágunk, vagy karalábévájóval golyókat formázunk, kevés ízesített lében puhára pároljuk. A gombát szeletekre vágjuk, kevés vajban puhára pároljuk, sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a párolt gombát, és a borral összepároljuk. Tálaláskor a borjúragu tetejére szórjuk a karalábéval kifúrt, aranysárgára sütött mogyoróburgonyát.
Elkészítési idő: 11 óra
Egy adag: 631 kcal
Ajánlott ital: Egri olaszrizling
Szólj hozzá!
Címkék: borjúból
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.