2009.09.18. 21:57
Májgombócleves
Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg májkrém, 1 zsemle, 1 nagy tojás, 1 diónyi vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés liszt, só, törött bors, majoránna, olaj a szűrőfazék kikenéséhez, 1 liter csontlé, 50 dkg vegyes leveszöldség,
Elkészítése: A zsemlét összevágjuk, majd vizet öntünk rá. Ha megduzzadt, kinyomkodjuk, és keverőtálba rakjuk. Hozzátesszük a dobozából kibontott és villával áttört májkrémet, a felütött tojást, a finomra vágott hagymát és a petrezselyemzöldet, valamint annyi lisztet, hogy a massza formázható legyen (egy-két evőkanálnyit). Rászórjuk a fűszereket, és jól összedolgozzuk. Nedves kézzel 2 cm, nagyságú gombócokat formázunk a májas masszából. A szűrőfazekat egy evőkanálnyi olajjal kikenjük, és elhelyezzük benne a gombócokat. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyforma karikákra vágjuk. A 24 cm-es edényben a csontlevet a zöldségekkel felforraljuk, beletesszük a megtöltött szűrőfazekat, és befedjük. A hőforrást a legkisebb fokozatra visszakapcsoljuk. A gombócokat kb. 25 percig gőzöljük, ez alatt a levesben megfő a zöldség is. A megfőtt gombócokat leveses tányérokra adagoljuk, és a forró levest rámerjük.
Energiatartalom: kcal/kJ 178/748
Fehérje/zsír 7 g/11 g
Szénhidrát 12 g
Szólj hozzá!
Címkék: levesek amc ben
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.