2009.09.06. 06:58
Joghurtfagylalt
Hozzávalók: 4 dl joghurt (vagy kefir), 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só,
Elkészítése: A tejszínből nagyon kemény habot verünk. A joghurtot turmixgép poharába öntjük, rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd az egészet egynemű masszává keverjük. A pohárból tálba öntjük, kézi habverővel óvatosan átforgatjuk a tejszínhabbal, és belesimítjuk a fagylaltgép tartályába. Megfagyasztjuk. (Különlegesen finom lesz, ha cukor helyett mézet használunk)
Előkészítési ideje: kb. 15 perc.
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.