Hozzávalók: 3,5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 3 evőkanál darált dió, 1 evőkanál rum, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál étkezési búzakeményítő, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, késhegynyi tört szegfűszeg, csipetnyi só,

Elkészítése: A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel, a sóval és a citromhéjjal felforraljuk. Közben a tejszínbe belekeverjük a keményítőt, és a cukros tejhez öntve, folytonos keverés közben besűrítjük. Ezután belekeverjük a darált diót, a rumot és a mazsolát. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris elzárjuk alatta a lángot. Hagyjuk teljesen kihűlni. A hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd a fagylaltgépben kifagyasztjuk. A fagylalt elkészülte előtt 5 perccel beleszórjuk a megreszelt vagy elforgácsolt csokoládét.

Előkészítési ideje: kb. 25 perc (hűlés nélkül).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr991363031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása