2009.09.06. 06:53
Fagylalt Frank módra
Hozzávalók: 3,5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 3 evőkanál darált dió, 1 evőkanál rum, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál étkezési búzakeményítő, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, késhegynyi tört szegfűszeg, csipetnyi só,
Elkészítése: A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel, a sóval és a citromhéjjal felforraljuk. Közben a tejszínbe belekeverjük a keményítőt, és a cukros tejhez öntve, folytonos keverés közben besűrítjük. Ezután belekeverjük a darált diót, a rumot és a mazsolát. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris elzárjuk alatta a lángot. Hagyjuk teljesen kihűlni. A hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd a fagylaltgépben kifagyasztjuk. A fagylalt elkészülte előtt 5 perccel beleszórjuk a megreszelt vagy elforgácsolt csokoládét.
Előkészítési ideje: kb. 25 perc (hűlés nélkül).
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.