2009.09.05. 20:45
Paradicsomos futóbab olaszosan
Hozzávalók: 60 dkg futóbab, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, törött bors, oregánó, só
Elkészítése: A zsenge futóbab szálkás széleit lehúzzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és megmossuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A kisebb kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, és a szalonna zsírján aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kemény húsú, cikkekre szelt paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Törött borssal, oregánóval fűszerezzük, megsózzuk. A zöldbabot kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a puhára párolódott paradicsomot. Meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és sütőben jól átforrósítjuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1170 kJ/280 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Sauvignon Blanc 2001
Szólj hozzá!
Címkék: egytálétel bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.