2009.09.05. 20:48
Mustáros karóbab
Hozzávalók: 80 dkg karóbab, 3 dkg vaj, 20 dkg füstölt hús, 3 dl tejföl, 4 dkg mustár, 12 dkg füstölt sajt, 4 db tojás, KNORR Delikát ételízesítő
Elkészítése: A karóbabnak csak a két végét kell levágni, mivel nem "szálkás". Egészben hagyva enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrve jól lecsepegtetjük. Egy megfelelő nagyságú tűzálló tálat kivajazunk, és beletesszük a karóbabot. Beborítjuk a ledarált füstölt hússal, leöntjük a mustárral és kávéskanálnyi ételízesítővel elkevert tejföllel. Tetejére helyezzük a vékony szeletekre vágott sajtot, és ráütjük a tojásokat. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tojások tükörtojásszerűen megsültek. Azonnal, frissen, forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2270 kJ/540 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Chardonnay Barrique 2000
Szólj hozzá!
Címkék: egytálétel bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.