2009.09.05. 20:46
Francia zöldbab szalonnába göngyölve
Hozzávalók: 50 dkg francia zöldbab, 25 dkg bacon szalonna, 3 dkg vaj, törött bors, KNORR Delikát ételízesítő
Elkészítése: A francia zöldbabot enyhén ételízesítős vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük. Kevés törött borssal megfűszerezzük. A bacon szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, minden szeletbe 6-8 zöldbabot teszünk, és a szalonnát szorosan összetekerjük. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, egymás mellé helyezzük benne a göngyölékeket, és forró sütőben szép pirosra sütjük. Roston sült húsok, natúran sütött májszelet kiváló körete lehet, önállóan is
fogyasztható.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 2100 kJ/500 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Siklósi Chardonnay Barrique 1999 Malatinszky Kúria
Szólj hozzá!
Címkék: köret egytálétel bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.