2009.08.29. 06:04
Túrós burgonyafelfújt
Hozzávalók: 1 kg sült burgonya, 100 g túró, 80 g vaj, 80 g darás liszt, 2 dl tejföl, 4 tojás, só.
Elkészítése: A héjában megsült burgonyát meghámozzuk, még forrón áttörjük, megsózzuk, összekeverjük a vajjal, és kihűtjük. Kikeverjük a 4 tojássárgáját, apránként hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tejfölt, az áttört túrót, a lisztet, és végül a tojások keményre vert habját, majd a tésztát kikent, zsemlemorzsával meghintett formába öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek felfújtak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.