Hozzávalók: 1 kg sült burgonya, 100 g túró, 80 g vaj, 80 g darás liszt, 2 dl tejföl, 4 tojás, só.

Elkészítése: A héjában megsült burgonyát meghámozzuk, még forrón áttörjük, megsózzuk, összekeverjük a vajjal, és kihűtjük. Kikeverjük a 4 tojássárgáját, apránként hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tejfölt, az áttört túrót, a lisztet, és végül a tojások keményre vert habját, majd a tésztát kikent, zsemlemorzsával meghintett formába öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr311343110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása