2009.08.22. 08:08
Sós burgonyás keksz
Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 160 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, 1 tojássárgája, só, 1 csomag sütőpor, köménymag, tojásfehérje a megkenéshez.
Elkészítése: A sóval és a sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a vajat vagy a margarint, a tojássárgáját, és összegyúrjuk. A tésztát a liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és tetszés szerinti kiszúrókkal kiszaggatjuk. Kikent sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojásfehérjével, megsózzuk, meghintjük köménymaggal, és erős lángon megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.