Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 160 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, 1 tojássárgája, só, 1 csomag sütőpor, köménymag, tojásfehérje a megkenéshez.

Elkészítése: A sóval és a sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a vajat vagy a margarint, a tojássárgáját, és összegyúrjuk. A tésztát a liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és tetszés szerinti kiszúrókkal kiszaggatjuk. Kikent sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojásfehérjével, megsózzuk, meghintjük köménymaggal, és erős lángon megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr591358744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása