Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 450 g sima liszt, 250 g porcukor, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, citromhéj, lekvár.

Elkészítése: A lisztet a sütőporral gyúródeszkára szitáljuk, és a cukorral, a reszelt citromhéjjal, az áttört burgonyával meg a tojással összegyúrjuk. A tészta kétharmadát kisodorjuk, kikent tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és a maradék tésztából rácsot készítünk rá. A tetejét megkenjük tojással, és elő-melegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A kihűlt pitét felszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr451333901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása