2009.08.22. 08:01
Olcsó burgonyás pite
Hozzávalók: 250 g főtt, áttört burgonya, 450 g sima liszt, 250 g porcukor, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, citromhéj, lekvár.
Elkészítése: A lisztet a sütőporral gyúródeszkára szitáljuk, és a cukorral, a reszelt citromhéjjal, az áttört burgonyával meg a tojással összegyúrjuk. A tészta kétharmadát kisodorjuk, kikent tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és a maradék tésztából rácsot készítünk rá. A tetejét megkenjük tojással, és elő-melegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A kihűlt pitét felszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.
Szólj hozzá!
Címkék: pite burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.