Hozzávalók: 150 g főtt, áttört burgonya, 80 g vaj vagy margarin, 380 g sima liszt, 120 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 g dió, 1 evőkanál tej, 1 tojás, 3 evőkanál folyékony méz, 1 csomag sütő-por, törött fahéj, lekvár.

Elkészítése: A lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és az őrölt dióval. Hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, a folyékony mézet, a tejet, tojást, vajat vagy margarint, és összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik kisodort lapot kizsírozott tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben mérsékelt tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr121242381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása