2009.08.15. 10:09
Mákos burgonyás béles
Hozzávalók: 250 g főtt, megreszelt burgonya, 100 g vaj vagy margarin, 300 g sima liszt, 100 g porcukor, 2 tojás, egy kevés só, 1/2 sütőpor, citromhéj.
A töltelékhez: 100 g cukor, 200 g mák, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 szegfűszeg.
Elkészítése: A főtt, megreszelt burgonyát gyúródeszkán összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel, cukorral, vajjal, tojással, sóval meg citromhéjjal. A tésztát két cipóra osztjuk. A liszttel meghintett gyúródeszkán mindkettőt kisodorjuk, megtöltjük a töltelékkel, összetekerjük, kikent tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, fölszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.
Töltelék: Az őrölt mákot folytonos keverés közben beleszórjuk a forrásban levő cukros, vaníliás cukros, szegfűszeges tejbe, és kihűtjük.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.