2009.08.01. 13:07
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 200 g vaj vagy margarin, 400 g sima liszt, tej, 2 tojássárgája, 20 g élesztő, só, tojásfehérje a megkenéshez.
Elkészítése: Egy kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt, és összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a kihűlt, áttört burgonyával, a vajjal, a 2 tojássárgájával. A tésztát betakarva másnapig állni hagyjuk, majd liszttel meg-hintett gyúródeszkán kisodorjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. A pogácsák tetejét késsel bevagdossuk, megkenjük tojásfehérjével, és enyhén kizsírozott sütőlemezre rakjuk őket. Egy kis ideig még pihentetjük, majd erős lángon megsütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: aprósütemény burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.