2009.07.18. 18:20
Sztrapacska savanyú káposztával
Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 500 g savanyú káposzta, tepertő, 120 g zsír, 300 g sima liszt, egy kevés víz, 30 g hagyma, 1 kávéskanál só.
Elkészítése: A savanyú káposztát apróra vágjuk. A zsír felében üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a káposztát, egy kevés forró vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. A nyers burgonyát meghámozzuk, megreszeljük, megsózzuk, és összekeverjük a liszttel. A tésztából vágódeszkáról lobogó sós vízbe apró galuskát szaggatunk, majd amikor a tészta feljön a víz tetejére, szűrőkanállal tálba szedjük, összekeverjük a párolt káposztával, és megszórjuk tepertővel.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal