2009.07.18. 18:06
Sajtos burgonyás omlett
Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 60 g ementáli sajt, 100 g zsír, 100 g vaj, 6 tojás, 80 g hagyma, zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A vajban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a kockára vágott burgonyát, megsózzuk, és egy kissé lepirítjuk. A 6 tojást megsózzuk, és felverjük a reszelt sajttal meg az összeaprított zöldpetrezselyemmel. A pirított burgonyát 4-5 adagra osztjuk, halmonként kizsírozott, felforrósított serpenyőbe rakjuk, mindegyiket leöntjük felvert tojással, és addig sütjük, míg a tojás meg nem dermed. Zöldségsalátával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.