2009.06.28. 15:17
Édes burgonyás tarkedli
Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 200 g darás liszt, 30 g porcukor, 3 dl tej, 2 tojás, só, 10 g élesztő, lekvár, porcukor a megszóráshoz.
Elkészítése: A reszelt burgonyát összekeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, a 2 tojássárgájával meg a sóval. Egy kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a liszttel együtt belevegyítjük a burgonyamasszába, majd a maradék tejjel a tésztát jól kidolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját, és megkelesztjük. A kizsírozott, felforrósított tarkedlisütőben megsütjük a tarkedlit, kettőt-kettőt tetszés szerinti lekvárral összeragasztunk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.