Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 200 g darás liszt, 30 g porcukor, 3 dl tej, 2 tojás, só, 10 g élesztő, lekvár, porcukor a megszóráshoz.

Elkészítése: A reszelt burgonyát összekeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, a 2 tojássárgájával meg a sóval. Egy kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a liszttel együtt belevegyítjük a burgonyamasszába, majd a maradék tejjel a tésztát jól kidolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját, és megkelesztjük. A kizsírozott, felforrósított tarkedlisütőben megsütjük a tarkedlit, kettőt-kettőt tetszés szerinti lekvárral összeragasztunk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr11353998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása