Hozzávalók: 800 g burgonya, 200 g darás liszt, 100 g zsír, 1 tojás, só.

A töltelékhez: 100 g friss gomba, 500 g kelkáposzta, 200 g szalámi, 30 g zsír, 1 tojás, 50 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és áttörjük. A liszttel, tojással meg egy kevés sóval tésztát gyúrunk belőle, gyúródeszkán kisodorjuk, és egyforma, hosszúkás lapokat vágunk belőle. Egyen-ként megtöltjük és összesodorjuk őket, majd a két végüket visszahajtjuk, és forró zsírban ropogósra sütjük. Fejes salátával tálaljuk.

Töltelék: A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük az apró kockára vágott szalonnát, és a megmosott, összeaprított gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a laskára vágott kelkáposztát, megborsozzuk, és ha kihűlt, belevegyítjük a tojást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr481351742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása