2009.06.21. 10:48
Töltött burgonyarudak
Hozzávalók: 800 g burgonya, 200 g darás liszt, 100 g zsír, 1 tojás, só.
A töltelékhez: 100 g friss gomba, 500 g kelkáposzta, 200 g szalámi, 30 g zsír, 1 tojás, 50 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és áttörjük. A liszttel, tojással meg egy kevés sóval tésztát gyúrunk belőle, gyúródeszkán kisodorjuk, és egyforma, hosszúkás lapokat vágunk belőle. Egyen-ként megtöltjük és összesodorjuk őket, majd a két végüket visszahajtjuk, és forró zsírban ropogósra sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
Töltelék: A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük az apró kockára vágott szalonnát, és a megmosott, összeaprított gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a laskára vágott kelkáposztát, megborsozzuk, és ha kihűlt, belevegyítjük a tojást.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.