2009.06.21. 10:29
Tarajos burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 150 g füstölt szalonna, 80 g zsír, só, köménymag.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és a szeletek egyik oldalát bevagdossuk. A fél burgonyák domború felét bevágjuk, és a vágatokba "tarajukkal" felfelé a szalonnaszeleteket beillesztjük. A burgonyákat lapos felükkel lefelé egy megzsírozott tepsibe rakjuk, meg- sózzuk, megszórjuk köménymaggal, és forró sütőben pirosra sütjük. Aludttejjel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.