Eddy60 2009.06.21. 10:29

Tarajos burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 150 g füstölt szalonna, 80 g zsír, só, köménymag.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és a szeletek egyik oldalát bevagdossuk. A fél burgonyák domború felét bevágjuk, és a vágatokba "tarajukkal" felfelé a szalonnaszeleteket beillesztjük. A burgonyákat lapos felükkel lefelé egy megzsírozott tepsibe rakjuk, meg- sózzuk, megszórjuk köménymaggal, és forró sütőben pirosra sütjük. Aludttejjel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr881347954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása