Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g savanyú káposzta, 1 szál sárgarépa, 50 g zsír vagy olaj, 10 g vaj, 2,5 dl tej, 2 tojás, 1 dl fehérbor, só, törött bors, 60 g hagyma.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, hozzákeverjük a forró tejet meg a megolvasztott vajat, és jól összedolgozzuk. Mikor kihűlt, beleöntjük a 2 tojást, és simára keverjük. Az apróra vágott hagymát zsírban fonnyasztjuk, belekeverjük a kifacsart, apróra vágott savanyú káposztát, a megreszelt sárgarépát, felöntjük a borral, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belesimítjuk a püré felét, ráterítjük a megpárolt káposztát, és betakarjuk a maradék pürével. A tetejére vajdarabokat tördelünk, és mérsékelt tűzön megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr301347947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása