Hozzávalók: 1 kg burgonya, 150 g sertéshús, 150 g főtt vagy sült hús, 50 g zsír, 2 zsemle, egy kevés tej, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors, majoránna.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A nyers húst megdaráljuk, a főtt vagy sült húst összeaprítjuk. A tejben megáztatott zsemlét kifacsarjuk, és összekeverjük a hússal. Törött borssal, majoránnával meg sóval eldörzsölt fokhagymával fűszerezzük, és az egészet jól kikeverjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, rásimítjuk a húsos tölteléket, és betakarjuk a burgonya másik felével. A tetejét megkenjük olvasztott zsírral, és forró sütőben ropogósra sütjük, Párolt zöldséggel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr401347891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása