Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g eidami sajt, 100 g zsír, 180 g darás liszt, 3 tojássárgája, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük. Megsózzuk, majd a liszttel, a tojássárgájával, az apró kockára vágott sajttal jól összegyúrjuk. Kis hengereket formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban kisütjük. Párolt zöldséggel vagy főzelékkel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr511347842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása