2009.06.21. 09:56
Sajtos burgonyakrokett
Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g eidami sajt, 100 g zsír, 180 g darás liszt, 3 tojássárgája, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük. Megsózzuk, majd a liszttel, a tojássárgájával, az apró kockára vágott sajttal jól összegyúrjuk. Kis hengereket formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban kisütjük. Párolt zöldséggel vagy főzelékkel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.