Eddy60 2009.06.21. 09:55

Sajtos burgonyakása

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 250 g ementáli sajt, pirított zsemlekocka, 80 g vaj, 1 dl tejszín vagy tej, só.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a megreszelt sajtot meg a tejszínt vagy tejet, és takaréklángon addig keverjük, míg a kása fehér és habos nem lesz. Ha kész, tálra halmozzuk, és megszórjuk vajban pirított zsemle-kockával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr791347841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása