2009.06.21. 09:55
Sajtos burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 250 g ementáli sajt, pirított zsemlekocka, 80 g vaj, 1 dl tejszín vagy tej, só.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a megreszelt sajtot meg a tejszínt vagy tejet, és takaréklángon addig keverjük, míg a kása fehér és habos nem lesz. Ha kész, tálra halmozzuk, és megszórjuk vajban pirított zsemle-kockával.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.