2009.06.21. 09:51
Rántott burgonyagombóc
Hozzávalók: 1 kg főtt burgonya, 100 g sonka, 100 g zsír, 100 g vaj, 30 g cukor, tej, 2 tojás, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük. A vajat a 2 tojássárgájával habosra keverjük, megsózzuk, és összevegyítjük a burgonyával. Hozzáadjuk az összevágott sonkát, a 2 tojás keményre vert habját, egy kevés tejben elkevert cukrot, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztából kis gombócokat formálunk, megforgatjuk őket fölvert tojásban meg zsemlemorzsában, és forró olajban mindkét felüket szép pirosra sütjük. Zöldséghez vagy húshoz tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.